ایمپلنت دندان انتخابی عالی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ما میباشد و لیزر دندانپزشکی برای قرار دادن دندانها روشی هوشمندانه خواهد بود. درمان با لیزر برای ایمپلنت دندان مزایای بیشتری از جمله کنترل دقیقتر پزشک و راحتی بیمار نسبت به استفاده از ابزارهایی همچون تیغ جراحی خواهد داشت.
لیزر دندانپزشکی دستگاهی پزشکی است که از نور متمرکز برای درمان بافت استفاده میکند. اشعه لیزر دارای طول موج خاصی است. اشعه این لیزر با قدرتی بالا و به صورت نازک تابیده میشود به طوری که بر روی منطقههایی کوچک از لثه تمرکز داشته باشد. این لیزر از دقت بالایی برخوردار است و همین دقت باعث شده است تا جایگزین مناسبی برای دریلهای قدیمی دانداپزشکی و یا حتی تیغ جراحی باشند.
لیزر دندانپزشکی جایگزین ایمن و مناسبی برای ابزارهای دندانپزشکی سنتی میباشد. لیزر به جراحان فک و دندانپزشکان در انجام وظایف پیچیدهتر، کاهش از دست دادن خون، کاهش ناراحتی پس از عمل، کاهش عفونت جراحی و بهبودی سریعتر علائم جراحی کمک بسیار بزرگی میکند و باعث میشود تا بیماران سریعتر لبخند زیبای خود را بدست آورند.
Table of Contents
Toggle
ایمپلنت دندان چیست؟
مراقبتهای عمومی و مداوم دندان میتواند از پیشامد مشکلات زیادی در آینده در زندگی شما جلوگیری کند. با این حال، همین روند مراقبت دندانی مناسب نیز میتواند مانع از بین رفتن سلامت دندانهای شما شود. در طول عمر شما ممکن است یک یا چند دندان را از دست داده یا دندانهایتان دچار فرسودگی شده باشد. لبخند شما برای تمام جوانب زندگیتان، از جمله جوانب شغلی، اجتماعی و خانوادگی، اهمیت دارد.
احساس خوبی که از لبخند زدن به کسی دارید یا تصویری که میخواهید از خودتان ایجاد کنید، به افزایش اعتماد به نفس شما در مسیر زندگی کمک میکند. پیشرفت و فناوری در علوم دندانپزشکی به شما در این مسیر با ارائه دندانهای زیبا و لبخندی دلخواه، کمک کردهاند.
در حال حاضر، ایمپلنت دندان جایگزین مناسبی برای روش قدیمی دندان مصنوعی یا همان پروتز دندان است. ایمپلنتهای دندانی میتوانند برای یک یا تمام دندانها به کار روند. این ایمپلنتها دارای ریشهی مصنوعی هستند که برای مدت کوتاهی استخوان فک شما را تحریک میکنند. بدون تحریک، استخوان فک شما به ناچار و در نهایت شروع به تخریب میکند.
ریشههای مصنوعی در ایمپلنت دندان با لیزر
ایمپلنت دندان ریشهی مصنوعی لازم را دارد که به فک شما پیوند زده خواهد شد و تحریکی که لثه نیاز دارد را فراهم میکند. مهم است که برای انجام ایمپلنت خیلی دیر نکنید، زیرا بسته به سلامت فک، ممکن است برای جای گذاری ایمپلنت دندان، لثه به اندازه کافی قوی نباشد. در نظر گرفتن این قضیه برای موفقیت کامل در انجام ایمپلنت دندان ضروری است.
ایمپلنت دندان به دلیل وجود ریشهی مصنوعی به طور مطلوبتری نسبت به دندانهای معمولی در فک و لثه شما جا میشود و همچنین به کاهش خطر ایجاد مشکلات استخوانی که زمانی با دندانهای مصنوعی مشاهده میشد، کمک میکند. اگر تعدادی از دندانهایتان را از دست دادهاید، دندانهای دیگر در طول زمان به سمت جای خالی شدهی آن دندانها حرکت میکنند. این موضوع میتواند سبب بروز مشکلاتی در آینده شود که هزینه بیشتری هم دارد.
نصب ایمپلنت دندان و انجام آن باعث میشود که دندانهایتان در موقعیت درست خود قرار بگیرند. ایمپلنت دندانی به شکل یک پیچ تیتانیومی به طور مستقیم وارد فک میشود. بعد از نصب ایمپلنت، لثه نیاز به بهبودی دارد. معمولاً دوره بهبودی حدود چند هفته تا چند ماه طول میکشد.
ایمپلنتها به استخوان فک شما میچسبند و این چیزی است که امکان اضافه کردن قطعات سفارشی که جایگزین دندانهای از دست رفته شما میشوند را فراهم میکند. این ایمپلنتها دائمی هستند، دچار چرخش یا لغزش نمی شوند. حتی در هنگام نیاز به تمیز کردن آنها در دندانپزشکی، بدون مشکل میمانند.
گاهی اوقات با دندانهای مصنوعی ممکن است طول بکشد تا به طور کامل به صورت طبیعی صحبت کنید. ممکن است با تلفظ برخی کلمات روزمره دچار مشکل شوید و این میتواند کمی خجالتآور باشد اما با ایمپلنتها، این اتفاق رخ نمیدهد. ایمپلنتها مانند دندانهای معمولی عمل میکنند.
علائم نیاز به کاشت ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان به عنوان روشی پیشرفته برای جبران کامل دندانهای از دست رفته شناخته میشود. طبق آمارهای بینالمللی، کارآیی و بیشترین طول عمر مربوط به درمان با ایمپلنت دندان است که این روش بهتر از روشهای ترمیمی قدیمی مانند استفاده از پروتز در دندانپزشکی است. چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- نقص انفرادی یک دندان: مهمترین نشانه برای استفاده از ایمپلنتهای دندانی، مشکل یک دندان در کنار دندان های سالم است. این به این معنی است که هدف اصلی ایمپلنت یک دندان، تمایل به حفظ سلامت دندان های مجاور به منظور عدم تراشیدن آنها برای روکش های دندان، بریج ها و سایر ساختارها است.
- مشکل چند دندان: اگر شخصی ۲ یا ۳ دندان را از دست داده باشد، میتواند از ایمپلنت دندان برای جایگزینی آنها استفاده کند. در این مورد، چند گزینه وجود دارد که به دندانپزشک امکان انتخاب درمان مناسب را میدهد و برای بیمار، گزینههای مختلفی برای نوع درمان مورد نیازش قرار میگیرد.
- مشکل در دندان انتهایی: یعنی زمانی که آخرین دندان در یک ردیف وجود ندارد. این نوع ایراد باعث ایجاد مشکلاتی برای دندان های مصنوعی میشود. زیرا برای پروتز کلاسیک تنها یک نقطه تکیه گاه به شکل دندان قبلی وجود دارد. در مورد ایمپلنت دندان، این مشکل حل شده است – عدم وجود دندان در مجاورت ایمپلنت تقریباً اهمیت زیادی ندارد.
- نبود کامل دندان: افراد به دلیل سختی خارج کردن دندان های مصنوعی دندان در شب، میتوانند از ایمپلنتهای دندانی به عنوان یک روش درمان جایگزین استفاده کند.
- عدم تحمل دندان مصنوعی: برخی از افراد به دلیل حساسیت نسبت به آکریلات (مولفه اصلی پروتز) نمیتوانند از دندان مصنوعی استفاده کنند. برای این دسته از افراد تنها جایگزین ایمپلنت دندانی با لیزر است.
مزایای روش کاشت دندان با لیزر
زندگی با تکنولوژی مناسب و به روز دندانپزشکی آسانتر می شود. با ایمپلنت های دندانی شما می توانید به طور دائم انچه را که پس از سالها با سایش و خرابی دندان از دست دادهاید، اصلاح کنید. متخصصان ایمپلنت مناسب خوردن، صحبت کردن و لبخند زدن شما را به حالت عادی بر میگردانند. همانطور که تکنولوژی ادامه می یابد، ما راه های بهتری را پیدا می کنیم. در حال حاضر ایمپلنت ها از بسیاری از روش های دیگر در طول عمر پیشی می دانیم.
امروزه این یک روش دندانپزشکی نسبتا رایج است که دندانپزشکان هر روز ارائه می دهند. بسیاری از دندانپزشکان فکر می کنند که لیزر آینده دندانپزشکی است. لیزر بهترین نتیجه بهتر و سریعتری را ارائه میدهد.
یکی از ویژگی های کلیدی تعریف دندانپزشکی لیزر این است که غیر تهاجمی و یک روش بسیار ارام تر و ارامش بخش تر است. به این دلیل است که لیزرها در مقایسه با صداهای بلند و ارتعاشات قوی که هنگام درمان با استفاده از مته های دندانی سنتی احساس میشود، تقریبا خاموش هستند. استفاده از لیزر در دندانپزشکی و ایمپلنت دندان با لیزر مزایای قابل توجهی در طول درمان ارائه می دهد. این مزایا به شرح زیر هستند.
- استفاده از لیزر در دندانپزشکی ایمپلنت آسیب کمتری میرساند و خونریزی ندارد.
- پس از درمان ایمپلنت دندان با لیزر، یک پوشش فتوکواگولاسیون تولید می شود که زخم را از میکروارگانیسم ها به عنوان یک پانسمان بیولوژیکی محافظت می کند.
- در مرحله دوم کاشت دندان با لیزر، هنگامی که برای باز کردن مجدد ایمپلنت برای نصب اباتمنت مورد نیاز است، نیازی به استفاده از چاقوی جراحی نیست که از فولاد ضد زنگ ساخته شده باشد، زیرا ذرات ان می توانند بر روی سطح ایمپلنت باقی بمانند، که ممکن است باعث ظهور جریان های گالوانیک بین فلزات متفاوت ( ایمپلنت تیتانیوم و چاقوی جراحی فولاد ضد زنگ ) شود.
- لیزرهای ایمپلنت می توانند با دقت بیشتری مورد استفاده قرار گیرند، به این معنی که حداقل اسیب به بافت های اطراف را به وجود میآورد.
- حداقل خونریزی ممکن در این روش.
- حداقل خطر عفونت باکتریایی پس از عمل. این به این دلیل است که لیزر به استریل کردن منطقه در حالی که روی ان کار می شود کمک می کند.
- زخم ها ممکن است نیازی به بخیه نداشته باشند، این موضوع طول کلی درمان را کوتاه می کنند و زمان بهبودی را کاهش می دهند.
- نیاز به بیهوشی ممکن است بسته به ترجیحات شما کاهش یابد یا به طور کامل حذف شود.
- زخم ها سریعتر بهبود می یابند زیرا بافت نرم می تواند سریعتر بازسازی شود. این به معنای حداقل عوارض است و شما به زودی می توانید از دندان ها و دهان خود به طور عادی استفاده کنید.
ایمپلنت دندان با لیزر چقدر طول میکشد؟
انجام ایمپلنت دندان با لیزر از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به طول میانجامد. طی انجام ایمپلنت دندان با لیزر ایمپلنتولوژیست مخاط را با استفاده از لیزر برش میدهد. این برش با لیزر باعث جلوگیری از خونریزی و پاکسازی کامل لثه خواهد شد. در ادامه این فرآیند با استفاده از دستگاه بخصوص ایمپلنت دندان جایگذاری خواهد شد.
ایمپلنت دندان با لیزر خود شامل یک میله استوانه تیتانیومی است. ایمپلنت از بالا توسط مخاط پوشیده شده و با بخیه بسته میشود. پس از جاگذاری ریشه مصنوعی ایمپلنت دندان، باید ۳ تا ۶ ماه منتظر برای ادامه مراحل ایمپلنت دائمی دندان باشید و پس از این زمان دندانپزشک تاج موقت ایمپلنت را نصب میکند.
در طی این مدت، ایمپلنتها با استخوان فک ادغام میشوند و برای انجام ایمپلنت دائمی آماده میشوند. مخاط روی ایمپلنت فقط با استفاده از لیزر تبخیر شده و سپس تاج ایمپلنت قرار داده میشود.
اگرچه موفقیت در انجام ایمپلنت دندان نسبتاً بالاست و عملکرد و کاربرد آنها به طور گسترده ثبت شده است، اما بیماریهای اطراف ایمپلنت از جمله موکوزیت اطراف ایمپلنت و پیری-ایمپلنت، ، رایج هستند و میتوانند ثابت کنند که یک معمای بالینی برای پزشکان هستند. لیزر، که مخفف ” تقویت نور از طریق تحریک تشعشعات گسیلی ” است، ممکن است یکی از روشها و مکمل درمانی برای بیماری اطراف ایمپلنت در جراحی پریودنتال باشد.
لیزر درمانی در مورد ایمپلنت های دندانی بیمار
با وحود اینکه موفقیت های بسیار زیادی در درمان ایمپلنت دندان ثبت شده است. اما بیماری هایی مانند موکوزیت اطراف ایمپلنت و پری ایمپلنتیت رایج هستند و برای بیماران مشکلاتی را ایجاد کرده اند. لیزر یک رویکرد درمانی عالی برای درمان بیماری اطراف ایمپلنت به عنوان مکمل درمان پریودنتال غیرجراحی یا جراحی باشد.
لیزرهای تجاری موجود که برای ضدعفونی سطح ایمپلنت استفاده شدهاند، عبارتند از : دیاکسید کربن (CO2)، دایود، اربیوم ایتریم آلومینیم گارنت (Er:YAG) و نئودیمیم ایتریم آلومینیم گارنت (Nd:YAG) هستند. هر لیزر به طور کلی دارای طول موج ثابتی است که خواص پرتو لیزر و اثرات آن بر بافتها، مواد و میکروبها را مشخص میکند.
به عنوان مثال، انواع خاصی از لیزر برای هدف قرار دادن مواد یا بافتهای خاص طراحی و استفاده میشوند که به نام کروموفورها شناخته میشوند. اینها ممکن است متشکل از: آب، خون، رنگدانه، انواع سلولها، کلاژن، استخوان، مواد معدنی و یا باکتریها باشد.
نتایج درمانی مثبت با تحقیقات متعدد در زمینه درمان با لیزر برای بیماریهای اطراف ایمپلنت ثبت شده است. اما عوامل خطر مرتبط، دورههای پیگیری کوتاه و عدم یکنواختی و یا عدم شفافیت در پروتکلهای درمان با لیزر ممکن است توسعه درمانهای کنونی را مختل کند.
موارد منع انجام ایمپلنت دندان با لیزر
موارد منع برای روند ایمپلنت دندان با لیزر، اختلالات متابولیک شدید و برخی از بیماریهای مزمن در مرحله جبران نشده هستند. قبلا عدم وجود استخوان در منطقه ایمپلنتگذاری ممکن بود ممنوع باشد. اما اکنون، به لطف روشهای جدید ایمپلنتگذاری دندان با استفاده از استخوان معدنی و سلولهای بنیادی، در این مورد دیگر مانعی نمیباشد.
پس از کاشت ایمپلنت دندان در عرض ۳ روز، ممکن است در ناحیه عمل تورم و عدم راحتی کمی وجود داشته باشد، بنابراین باید از هیپوترمی و اعمال فشار فیزیکی شدید پرهیز کرد. پس از ۳ روز، بیمار فراموش میکند که جراحی داشته است.
ایمپلنت دندان به بیماران امکان میدهد تا از گذاشتن دندانهای مصنوعی نامطلوب امتناع کنند و برای بازیابی دندانهای از دست رفته دندانهای سالم مجاور را از بین نبرند. تصور دندانپزشکان بر این است که لیزرها آینده دندانپزشکی هستند. از دندانپزشک خود در مورد استفاده از لیزر در روش ایمپلنت دندان بپرسید.
خطرات لیزر در دندانپزشکی
ایمپلنت دندان با لیزر و مراقبتهای پس از آن نیز اهمیت دارد. در مورد مراقبت از دندانها، در بسیاری از موارد، لیزرهای دندانی واقعاً ایمنتر از ابزارهای استفاده شده در درمانهای سنتی هستند. این به این دلیل است که نیازی به ضدعفونی کردن لیزر پس از هر استفاده نیست و میتواند با دقت خیلی بالا استفاده شود.
دندانپزشکی با لیزر را میتوان به عنوان یک درمان امن و موثر دانست. اگرچه درمان با لیزر در دندانپزشکی ممکن است به عنوان یک روش ایمن و موثر مطرح شود. با این حال، نمیتوان این روش درمانی را به عنوان یک راهحل مناسب برای همه افراد و بیماریها در نظر گرفت؛ زیرا ممکن است خطراتی داشته باشد. برای جبوگیری از خطرات احتمالی در جلسه مشاوره اولیه با دندانپزشک خود در مورد انطباق این درمان با شرایط خود بحث کنید.
برای اطلاع از اینکه آیا درمان با لیزر یک گزینه قابل قبول برای نیازهای دندانی شما است یا خیر، یک جلسه ملاقات با دندانپزشک خود ترتیب دهید تا در مورد مناسب بودن این درمان برای انجام بیشتر بحث کند و به هر سوالی که شما دارید پاسخ دهد.
هزینه جراحی ایمپلنت دندان با لیزر
ایمپلنت دندان با لیزر چقدر هزینه دارد؟ استفاده از لیزر در دندانپزشکی امکان انجام ایمپلنتگذاری را برای بیمار راحتتر میکند و بهترین تأثیر را دارد. هزینه انجام ایمپلنت با لیزر بستگی به سیستم ایمپلنت و تجربه ایمپلنتولوژیست دارد. دندانپزشکان از ایمپلنت دندان مختلفی استفاده میکنند که امکان ارائه روش لیزر برای بیماران با امکانات مختلف را فراهم میکند.
نتیجهگیری
انجام ایمپلنت دندان با لیزر در تهران یک راه حل مدرن و کارآمد برای بازسازی دندانهای از دست رفته ارائه میدهد. با مزایای فراوان و قیمتهای مقرون به صرفه ، ایمپلنت یک گزینه عالی برای افرادی شده است که به دنبال مراقبت درمانی دندان هستند. با توجه به کیفیت انجام ایمپلنت دندان با لیزر، روش و هزینههای مرتبط، میتوانید تصمیمی آگاهانه در مورد سلامت دهان و دندان خود بگیرید.
به خاطر داشته باشید که یک کلینیک دندانپزشکی معتبر را انتخاب کنید و با یک دندانپزشک مجرب مشورت کنید تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.
پرسشهای متداول
به طور کلی درد انجام ایمپلنت دندان با استفاده از لیزر توسط بیماران خوب تحمل میشود. بیحسی موضعی برای اطمینان از تجربه آسان در طول عمل جراحی، معمولا برای بیماران انجام میشود. همچنین هر نوع ناراحتی یا درد پس از جراحی میتواند با داروهای مسکن بدون نسخه مدیریت شود.
انجام ایمپلنت دندان با لیزر میزان موفقیت بالایی دارد و با مراقبت و نگهداری مناسب از دندانها، میتواند سالها دوام بیاورد. با مراجعات منظم به دندانپزشک، رعایت بهداشت و سبک زندگی سالم، ممکن است تا آخر عمر نیز باقی بمانند.
اگرچه جراحی ایمپلنت دندان با استفاده از لیزر به عنوان یک روش ایمن و موثر مورد تأیید پزشکان قرار میگیرد، اما مانند هر جراحی دیگر، خطرات خاصی برای آن وجود دارد. این خطرات ممکن است شامل عفونت، خونریزی، آسیب به عصب و در موارد نادر شکست ایمپلنت باشد. با این حال، وقتی جراحی توسط یک دندانپزشک ماهر و با تجربه انجام میشود، خطرات به حداقل میرسند.
در اکثر موارد، کاشت ایمپلنت دندان با لیزر نیاز به چندین مراجعه دارد. مدت زمان درمان به عواملی مانند تعداد ایمپلنتها، نیاز به روشهای اضافی درمانی مانند جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان و ظرفیت بهبود فردی بستگی دارد.
جراحی ایمپلنت دندان با لیزر در کل برای افرادی مناسب است که دارای سلامت عمومی خوب، تراکم استخوان کافی و لثههای سالم هستند. با این حال، برخی شرایط پزشکی مانند دیابت کنترل نشده یا بیماری پریودنتال فعال ممکن است مانع از انجام این روش شوند. برای تعیین وضعیت شخصی و اطمینان از مناسب بودن ایمپلنت دندان با لیزر برای شما، ارزیابی دقیق از طرف یک دندانپزشک با تجربه ضروری است.