ممکن است شما پس از بررسی دندان هایتان توسط دندانپزشک متوجه شده اید که مبتلا به بیماری پریودنتال (عفونت لثه ای) هستید. طیف گسترده ای از گزینه های درمانی پیش روی پزشک معالج شما جهت درمان عفونت لثه قرار دارد. دندانپزشک با بررسی دقیق وضعیت دندان هایتان تصمیم خواهد گرفت که از کدام روش جهت رفع مشکل مورد نظر استفاده نماید. درمان بیماری های لثه با لیزر، یکی از بهترین روش های غیر تهاجمی است که می توان از آن جهت درمان بیماری های پریودنتال استفاده نمود.
این روش در مقایسه با سایر روش های جراحی، درد و خونریزی کمتری داشته و از محبوبیت زیادی در بین دندانپزشکان برخوردار است. لیزر را می توان به عنوان بهترین راهکار جهت درمان بیماری های لثه مطرح نمود. البته جهت درمان عفونت لثه بهتر است که در ابتدا با پزشک متخصص خود صحبت نمایید.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با مزایای استفاده از لیزر جهت درمان بیماری های لثه آشنا نماییم.
Table of Contents
Toggleبیماری لثه چیست؟
بیماری لثه در واقع نوعی التهاب لثه ای می باشد که به دلیل تجمع باکتری ها در اطراف لثه ایجاد می شود. عفونت لثه، مرحله پیشرفته تر این بیماری می باشد. در صورت مراقبت اصولی از دهان و دندان خود می توان تا حد زیادی از ابتلا به بیماری لثه جلوگیری نمود. این بیماری عمدتا بزرگسالان در رده سنی 30 الی 40 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد.بیماری لثه میتواند علت بوی بد دهان نیز باشد. در صورت ابتلا به بیماری لثه نیاز است که هر چه سریع تر جهت درمان آن اقدام نمایید. از جمله مهمترین عوامل ابتلا به بیماری لثه می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- سیگار کشیدن
- بیماری های مزمن (دیابت و…)
- مصرف داروهای خاص
- حساسیت های ژنتیکی
درمان بیماری لثه
امکان دارد وضعیت لثه بیمار آنقدر حاد باشد که پریودنتیست راهی به غیر از جراحی جهت درمان نداشته باشد. دندانپزشک با بررسی شدت عفونت لثه تصمیم خواهد گرفت که استفاده از کدام روش درمانی می تواند برای بیمار مناسب باشد. فلپ لثه، یکی از رایج ترین جراحی هایی است که جهت درمان بیماری لثه به بیمار پیشنهاد می شود.
در این روش نیاز است که در بافت لثه، برش ایجاد نمود. پاکت به دلیل عفونت شدید لثه ای ایجاد می شود. به فاصله ایجاد شده بین لثه و دندان، پاکت گفته می شود. تجمع باکتری ها در این فضای خالی باعث بروز عفونت شدید لثه ای خواهد شد. دندانپزشک با برش بافت لثه و تمیز کردن اصولی آن می تواند جهت درمان عفونت لثه اقدام نماید. از جمله دیگر گزینه های جراحی می توان به پیوند استخوان، پیوند بافت نرم، بازسازی هدایت شده بافت لثه و… اشاره نمود.
لیزر درمانی لثه
لیزر درمانی را نمی توان به عنوان یک درمان مستقل در نظر گرفت، اما همراه با درمان سنتی می تواند جهت رفع عفونت های لثه ای بسیار مفید باشد. در این روش، پریودنتیست با استفاده از لیزر جهت حذف بافت لثه ملتهب از اطراف ریشه دندان بیمار اقدام می کند. توسط این روش می توان تارتار و پلاک ایجاد شده در زیر و اطراف خط لثه را به راحتی از بین برد. ضمنا اگر تنفس بدبو بعلت بیماری لثه باشد درمان بوی بد دهان با رفع مشکلات لثه اتفاق میفتد.دندانپزشک با استفاده از ابزاری خاص می تواند هر گونه لکه های ایجاد شده بر روی دندان هایتان را حذف کند.
حذف این لکه ها از روی دندان باعث کاهش تجمع باکتری ها در منطقه مورد نظر و عدم بروز عفونت های بعدی می شود. بعد از لیزر درمانی باید یک سری دستورالعمل های مهم را جهت مراقبت صحیح از دهان و دندان خود رعایت نموده تا احتمال ابتلای مجدد به عفونت لثه کاهش یابد. البته در نظر داشته باشید که این روش درمانی برای تمام افراد مبتلا به بیماری های لثه مناسب نمی باشد.
معایب و مزایای استفاده از لیزر جهت درمان عفونت لثه
استفاده از لیزر به منظور ترمیم بافت لثه بیمار یک سری ویژگی هایی دارد. این روش هم به مانند سایر روش های درمانی دارای یک سری مزایا و معایب مخصوص به خود می باشد. از جمله مهمترین مزایای استفاده از لیزر جهت درمان عفونت لثه می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- طول دوره کوتاه درمان
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی
- دقت زیاد لیزر جهت از بین بردن عفونت های لثه ای
- روش کم تهاجمی
- بدون درد و خونریزی زیاد
با وجود تمام این مزایا نمی توان در مورد نتایج ناشی از این روش جهت درمان کامل عفونت های لثه ای اظهار نظر نمود. در حال حاضر، شواهدی وجود ندارد که ثابت کند این روش درمانی بهتر از درمان های سنتی بیماری های لثه می باشد. در حال حاضر اکثر بیمارانی که از این روش جهت درمان بیماری های لثه ای خود استفاده کرده اند، رضایت زیادی از نتایج آن دارند.
شرایط بیمه و هزینه درمان بیماری های لثه با لیزر
قبل از هرگونه اقدام بهتر است که مقدار مشخصی از بودجه مورد نظر خود را برای این کار مد نظر قرار دهید. در ابتدا بهتر است که از شرکت بیمه خود سوال کنید که آیا لیزر درمانی لثه شامل پوشش بیمه می شود یا خیر. از آنجا که اکثر کارهای زیبایی در کشور ما شامل پوشش بیمه نمی شوند، باید از قبل در اینباره اطلاعات جامعی کسب نمایید. برخی از شرکت های بیمه در ایران، مقداری از هزینه درمان های زیبایی را تقبل می کنند. البته بهتر است در اینباره با کارشناسان شرکت بیمه خود مشورت نمایید.
مراقبت های بعد از درمان
طول دوره بهبودی بعد از درمان به یک سری عوامل متعدد بستگی دارد. پس از لیزر درمانی، دندانپزشک یک سری دستورالعمل های مهم را به بیمار ارائه می دهد. بهبودی بعد از درمان با رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان، سریع تر حاصل می شود. یک سری عوارض بعد از لیزر درمانی وجود داشته که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- تغییر در رنگ بافت لثه
- خونریزی خفیف و تورم در اطراف محل لیزر
- درد شدید
- احساس بوی بد در دهان
بعد از لیزر درمانی بهتر است که از غذاهای نرم و مغذی استفاده نمایید. حتی الامکان تا چند هفته بعد از لیزردرمانی از مصرف غذاهای چسبنده، گرم و تند خودداری نمایید. از یک برنامه اصولی به منظور حفظ بهداشت دهان و دندان خود پیروی کنید.
مراقبت اصولی از دهان و دندان باعث خواهد شد تا احتمال ابتلا به عفونت های لثه ای کاهش یابد.
1. دندان های خود را دو بار در روز مسواک بزنید.
2. از نخ دندان جهت تمیز کردن لای دندان های خود استفاده نمایید. این کار را حتما یک بار در روز انجام دهید.
3. هر روز از دهانشویه های مخصوص التهاب لثه استفاده نمایید.
لیزر درمانی، یکی از بهترین گزینه های درمانی جهت رفع التهابات لثه ای به شمار می رود. این روش در مقایسه با سایر روش های جراحی، کم تهاجمی تر بوده و با درد و تورم کمتری همراه می باشد. گزینه های زیادی جهت درمان بیماری های لثه وجود دارد. قبل از هرگونه اقدام بهتر است که با یک فرد متخصص جهت انتخاب بهترین گزینه درمانی در رابطه با بیماری های لثه ای خود مشورت نمایید. شایان ذکر است لیزر درمانی لثه در مطب دکتر قاسم زاده با مدرن ترین دستگاه های لیزر انجام میشود.
منبع: